Tradicionalni 21. Međunarodni FIBA 3×3 Lite quest turnir u uličnom basketu u Palama biće održan od 27. do 30. juna na terenu Studentskog centra Pale. Pobjednik ovogodišnjeg turnira biće bogatiji za 5000 KM i izboriće plasman na turnir iz serije Challenger na španskom ostrvu Lanzarote koje pripada arhipelagu Kanarskih ostrva. Drugo mjesto donosi 1000 KM, treće 300 KM, dok četvrtoplasirana ekipa dobija 200 KM.

Očekuje se učešće brojnih ekipa iz inostranstva u seniorskoj konkurenciji, kao i učešće ekipa iz cijele BiH kada je riječ o selekcijama seniorki, juniora, kadeta i pionira.

Osim klasičnog basketa tri na tri, biće organizovano humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, takmičenje u 3×3 vještinama, revijalni meč, a biće priređene i nagrade za publiku.

Organizator jednog od najpopularnijih i najkvalitetnijih sportskih događaja na području Sarajevsko-romanijske regije je Udruženje građana „3×3 Više od igre” Pale.

Turnir je već devetu godinu za redom zadržao status međunarodnog. Vidimo se na stsrom mjestu gdje ste navikli na najbolji basket, jedinstvenu atmosferu i vrhunsko uživanje. Ove godine imamo izuzetnu čast da pobjednika pošaljemo na jednu od najatraktivnijih destinacija u svijetu 3×3 sporta“, ističu organizatori.