Na poziv Bojana Kuljanina, novoizabranog koordinatora omladinskog pogona FK Slavija, danas smo posjetili trening centar Sokolova i razgovarali o budućoj saradnji.

Novi šef mlađih selekcija plavo-bijelih svjestan je značaja medija i upravo će oni biti jedan od ključnih segmenata u njegovim planovima:

Podrška medija, pogoto sportskih, veoma je bitna stvar za jedan klub. I ovaj sastanak je primjer naše želje da uspostavimo korektnu saradnju. Promocija Slavije treba biti zajednički zadatak, i nadam se da će uz konstantnu komunikaciju biti ostvareni obostrani interesi i zadovoljstvo” kaže Kuljanin.

Naš portal spreman je pomoći, Kuljanin zna šta je prioritet:

Bitna nam je promocija kluba, kao i fudbala uopšte. Danas se djeca opredjeljuju za druge sportove i teško je ostvariti masovnost u selekcijama. Promocijom zdravih vrijednosti u klubu, kao i kvalitetnog rada, trebamo ponovo biti magnet za dječake iz našeg grada“.

A rad je osnova za ostale segmente kluba

Najvažnija stvar, definitivno. Samo uz maksimalnu posvećenost radu, kako trenera tako i mladih igrača, bićemo u mogućnosti ostvariti dobre rezultate. To je nešto na čemu ću insistirati. Ozbiljno pristupati treninzima i naučene stvari primjenjivati na utakmicama“.

Imate mnogo ideja, šta se može ostvariti?

Mnogo toga mi je na umu, ali ću pokušati u dogovoru sa upravom da realizujemo one najbitnije. Želim sa kolegama iz omladinskog pogona (koji su podržali moje imenovanje) i trenerom Regojom napraviti dobru vezu i zajednički sprovoditi projekte“.

Bolju saradnju želite i sa ljudima izvan Slavije?

Izuzetno važna stvar je saradnja sa školama fudbala. Na kraju krajeva to je baza iz koje Slavija crpi najmlađe igrače. Imam odlične odnose sa gopodom Škrbom i Arsenijevićem, vjerujem da možemo doći do zajedničkog jezika“.

Osim kluba, napredak možemo očekivati i na individualnom planu?

Trenutno slušam predavanja za Pro licencu za omladinske selekcije. Edukacijom kadra klub stiče kvalitet za neka buduća vremena” zaključuje Bojan.