Iako bi trebali da se naslađuju veoma uspješnom sezonom, u FK Slavija znaju da ulaze u period nepoznanica oko igračkog kadra. Potpisi šest juniora (Stjepić, Čelan, Čvoro, Gojković, Aškraba i Jevtović), Popovića i Sirće, tek su malo istrošili tintu iz pera prvog čovjeka kluba (da se ne zavaravamo, on je taj) Radomira Berjana.

Koliko para toliko muzike” maksima je koja itekako odgovara stanju u klubu iz Jovana Raškovića. Skroman budžet uslovio je mala izdavanja za plate igračima, ime nekada velikana BH fudbala nije više dovoljno da fudbaler pristane na minimalac. Tužno ali istinito, ponovo je aktuelna stara poslovica „Slavija je stvorila najviše konobara“. Pojedini prvotimci su posegli za tacnom da nadoknade razliku od rada u kopačkama.

Prava je enigma šta će biti sa kvartetom koji se istakao, a samim tim zapao za oko drugim klubovima. Bjeloš, Arbinja, Dabić i Tomić su prezimena koja se ovih dana najčešće izgovaraju u fudbalskim krugovima. Zainteresovani klubovi već zabacuju udice i ciframa testiraju raspoloženje igrača.

Najbliži ostanku je Petar Dabić, mlad i željan dokazivanja. Sergej Tomić je potencijal za koga se raspituju i ako klub ne reaguje, mogao bi se otisnuti dalje. S jednom nogom napolju su Nikola Bjeloš i Stefan Arbinja. Grande Nikola je zimus odbio tuzlansku Slobodu, pitanje je da li će odoliti novoj ponudi nekog ambicioznijeg prvoligaša ili čak kluba iz Premijer lige. Arbinja je takođe dokazani fudbaler, nezadovoljan prvom ponudom Lale.

Ako najbolji igrači, nosioci igre, napuste klub, pitanje je koliko će se podmlađeni sastav (ali ovog puta doslovno podmlađeni) uspjeti nositi sa izazovom Prve lige. Nema nam druge nego da vjerujemo kako to oni mogu.