Segment u kojem je Rukometni klub Slavija u potpunosti napravio pozitivan rezultat jeste oživljavanje omladinskog pogona. Zajedničkim radom uprave, trenera i igrača seniorskog tima realizovan je čitav niz projekata na popularizaciji rukometa i okupljanju mališana da se odluče upravo za ovaj sport. Direktor RK Slavija, Milan Milinković govori nam o posljednjim aktivnostima:

Proteklog vikenda organizovali smo Turnir boja 2024. koji je bio namijenjen za nove polaznike mlađih selekcija, a koji je organizovan u okviru ovogodišnjeg upisa novih članova. Upis važi za svu djecu od 6 do 14 godina, mada su na naše treninge dobrodošla i djeca drugih starosnih dobi“.

Ne krije zadovoljstvo urađenim:

Turnir je prošao zaista odlično, kako smo i očekivali, s obzirom na to da je u samu organizaciju uloženo mnogo truda svih naših članova. Bilo je osam ekipa (preko 120 učesnika) koje su se takmičile, a svi članovi su dobili medalje, kao što smo dodijelili i pojedinačne nagrade za najboljeg golmana, strijelca i igrača, te pehare za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto. Pored nagrada, djeci smo priredili odličnu sportsku zabavu, koju će, siguran sam, dugo pamtiti“.

Milinković najavljuje nastavak rada sa najmlađm generacijama:

RK Slavija će se i u budućnosti baviti ovakvim aktivnostima za naše najmlađe, jer nastojimo proširiti naš sportski kolektiv, a prioritet su najmlađi sugrađani“.