Rukometni klub Glasinac u svom premijernom nastupu u Prvoj ligi Republike Srpske za cilj ima opstanak. Ne ide to toliko ni loše koliko plaćaju danak neiskustvu, ali i nedostatku sreće. U prošlom kolu protiv zvorničke Drine promašili su pet sedmeraca…

RK Glasinac

Motor koji pokreće klub sa Sokoca je svakako Milan Boljanić. Od golgeterske simultanke protiv ORK Borca sa 17 postignutih golova, do pogotka sa deset metara za pobjedu u posljednjim sekundama protiv Višegrada. Momak sa hrabrošću za preuzimanje odgovornosti o meču protiv Drine kaže:

„Što se tiče utakmice sa Drinom iz Zvornika, ostaje velika žal sto nismo uzeli bodove. Borili smo se do samog kraja ali su na kraju gosti osvojili bodove. Imali smo i par igrača koji su bili povrijeđeni, ali smo ipak izdržali do kraja. Veliki broj naših grešaka nas je koštao bodova. Naravno da nam je žao ali opet nam je i drago zato sto se vidjelo da smo napredovali u odnosu na prvi meč sa Drinom gdje smo izgubili 14 razlike”.

Milan Boljanić (Foto: Žaklina Topić)

Pet promašenih sedmeraca je jedan od razloga poraza?

„Naravno to je veliki broj promašaja ali mislim da bi trebali da poradimo na drugim greškama jer smo mogli uzeti bodove i sa 5 promašenih sedmeraca. Treba napomenuti da je na golu Drine bio iskusni Danijel Sabljic”.

Slijedi gostovanje u Prnjavoru, ide li Glasinac na pobjedu?

„Svaku utakmicu idemo na pobjedu i svaki bod nam je važan ka ostvarenju našeg cilja, a to je opstanak u Prvoj ligi. U Prnjavor idemo po 2 boda i sve sem pobjede bi bilo neuspjeh za nas. Nećemo potcijeniti ekipu Sloge ali mislim da smo u toku prošle polusezone i rezultata dokazali da smo bolja ekipa”.