Sportska takmičenja na borilištima širom naše zemlje su završena, a klubovi koji su podržani od strane Meridiana mogu biti izuzetno ponosni na ostvarane rezultate. Njihovi uspjesi donijeli su veliku radost članovima klubova i oduševili navijače širom zemlje.

FK Sloga Meridian iz Doboja ostvario je izuzetan rezultat zadržavši svoje mjesto u elitnom rangu takmičenja. To je rezultat upornosti, predanosti i timskog duha svih uključenih u rad Meridianovog premijerligaša.

Plasmanom u Final 4 košarkaši Bosne Meridianbet takođe su potvrdili da uz sigurnu podršku mogu izboriti mjesto među najboljima. Osim toga, Studenti su u protekloj sezoni pokazali i svoju humanu stranu, učestvujući u velikoj Meridianovoj humanitarnoj akciji, pa su se na domaćem terenu trudili da ubace što više trojki i time „napune“ Fond za liječenje građana BiH „Sportisti za život“ najvećeg bh. humanitarnog udruženja Pomozi.ba.

I FK Goražde bez većih problema završio je sezonu na visokom trećem mjestu na tabeli, što je izvanredan uspjeh za ovog prvoligaša.

Sve nabrojano je ilustracija kako se uz trud i predani rad mogu postići izuzetni rezultati. Naša podrška nije samo finansijska, nastojimo da naše timove motivišemo i podižemo im sampouzdanje i na druge načine. Prepoznali smo potencijal i talenat brojnih timova u BiH i bez obzira na rang takmičenja uložili smo dio sredstava i resursa da im pomognemo, a oni nam to ‘vraćaju’ na najljepši mogući način. Zajednički promovišemo sport, fer plej i zdrave navike“, kažu u Meridianu.
S obzirom na uspjehe i pozitivne rezultate koje su postignuti regionalni lider u priređivanju igara na sreću obećava da će nastaviti pružati podršku timovima i sportistima i u budućnosti.

MERIDIANOVA SPORTSKA PORODICA SVE VEĆA

Meridianovoj sportskoj porodici ove godine pridružili su se i Klub malog fudbala Teslić i ŽKK Mladi Krajišnik.

U BiH u fudbalu i košaraci klupske, ali i boje Meridiana brane i košarkaški klubovi Sloboda Tuzla, Promo Donji Vakuf, KK Varda HE, te fudbalski prvoligaš Alfa Modriča.

Podsjetimo, Meridianovi fudbaleri u BiH su i drugoligaš Sloga Trn, FK 13. Skojevki koji se takmiči u trećoj ligi i FK Rekreativo iz četvrte lige RS. Pohode na košarkaške poene uz Meridian nastaviće Mladost Buldogs Prnjavor, a rukometni predstavnik Meridiana je Sloga Prnjavor. U regionalnoj WABA ligi to je ŽKK Banovići.