Postoji jedna konstanta: Marina Kurteš osvaja medalje na velikim takmičenjima. Novo odličje u kolekciji karatistkinje Slavije je srebro sa Balkanskog prvenstva za mlađe seniore održanog u Ljubljani.

Drago mi je što sam osvojila medalju na Balkanskom prvenstvu, koje mi je ujedno i posljednje takmičenje za ovu sezonu. Najveća čar ove medalje je pobjeda u četvrtfinalu protiv predstavnice Turske, aktuelne viceprvakinje svijeta i prvakinje Evrope, rezultatom 4:2. Ova medalja kao i srebrena medalja sa balkanskog prvenstva za seniore i bronzana medalja sa evropskog prvenstva, najznačajni su rezultati koju su učinili da ova sezona bude najbolja u mojoj karijeri. Nakon ovoga slijeda mala pauza, a zatim povratak na tatami i pripreme za evropsko prvenstvo koje me očekuje početkom godine u Gruziji” kaže Marina za SportEast.

Na putu do balkanskog srebra Marina je savladala predstavnicu Sjeverne Makedonije (5:2), favorizovanu Turkinju Sudenor Aksoj (4:2), te članicu BH reprezentacije Asiju Šiljak. U finalu je zlato pripalo Hrvatici Emi Juričić rezultatom 5:3.