Devetnaestogodišnja Marija Ana Milinković sa Pala, koja je potpisala najveći ugovor u istoriji ženskog fudbala u BiH za Fudbalski klub Inter iz Milana, rekla je za Srnu da je srećna što je uspjela da ostvari svoj san.

Inter` je jedan od najvećih klubova u Evropi. Uz pomoć menadžera, koji se potrudio da napravi prezentaciju mojih najboljih izdanja, ostvarila sam svoj san, a vjerujem i mnogih igračica“, istakla je Milinkovićeva.

Ona je dodala da u nastavku karijere očekuje titulu u italijanskoj ligi sa Interom, puno osmijeha, novih prijatelja i zdravlja.

Milinkovićeva trenutno ima onlajn treninge sa trenerima Intera i trudi se da bude u najboljoj formi kako bi ispunila sva očekivanja kluba.

Mlada fubalerka se ovim sportom bavi već 15 godina i oduvijek je maštala i bila sigurna da će kad tad igrazi na ovom nivou na kojem je danas

Ona, ipak, ističe da nema opuštanja jer je vrijeme za još veći napredak.

Bila sam u Milanu prije nekoliko dana radi potpisivanja ugovora, a kući sam još desetak dana dok ne bude gotova viza, pa kreće moj život u Milanu. Pozdravljam se sa prijateljima i trenerima koji su bili tu za mene i od kojih sam najviše naučila“, rekla je Milinkovićeva.

Ona je najviše zahvalila porodici za podršku, kao i trenerima fudbalskih klubova „Olimp“, „Romanija“ i „Sarajevo“.

Igrajući za SFK „Sarajevo“ ona je tri godine proglašavana za najbolju mladu fudbalerku Premijer lige BiH.

Presrećna sam zbog toga i to mi je bila motivacija da dođem do sadašnjeg uspjeha“, zaključula je Milinkovićeva.

Izvor: SRNA