Od putnika u niži rang ili fudbalsku penziju do neuništive armature zabodene na poziciju centralnog štopera Famosa. Marko Marković ima mnogo razloga za uživanje na sportskom putovanju, međutim u onom po našim drumovima priča je sasvim suprotna.

Poslije utakmice protiv Omarske doživio je saobraćajnu nesreću na Bijelom Polju, na takozvanoj „Dricinoj raskrsnici“, srećom sa lakšim povredama. Par posjekotina za „sitan vez” u bolnici i pauza od desetak dana.

A taman se razgoropadio na terenu i počeo demonstrirati svoje kvalitete na pravi način. Borben poput ljubomorne svekrve, uporan kao mali Rom što svaki dan traži marku po Lukavici.

Mare je definicija one „Igrač može proći, lopta ne”. I kada mu dosadi defanziva, za svoju dušu odigra neki potez, kao onaj u Banja Luci kada je okrenuo Perovića kome se toliko zamantalo da je tražio Boru Majstorovića da ugasi ringišpil.

Mare je luda glava zbog koje strijepimo da ne uradi nešto ekstremno na terenu, ali i da nas oduševi nekom idejom koja samo njemu može pasti na pamet. Jedva čekamo da se vrati u kopačke.