Mnogo se pričalo o današnjoj utakmici, kolale su priče da će Slavija „pustiti” Modriču, a Bojan Regoje i njegov tim su došli do lagane pobjede i nova tri boda. Zasluženo i časno.

FK Slavija – FK Alfa Modriča 3:0 (1:0)

Samo četiri minute bile su potrebne Slaviji da načne mrežu gostujuće ekipe. Odbijena lopta stigla je do Kaljića koji iz prve šutira sa dvadesetak metara i šalje je u desni donji ugao golmana Dizdara.

Nadahnuti Kaljić u 20. minutu upošljava Dabića koji gradi poziciju i dobro šutira, ali Dizdar nekako uspjeva da loptu skrene u korner.

Tri minuta kasnije poslije skraćenog kornera lopta se odbija do Bjeloša koji šutira sa 25 metara tik pored stative.

U 26. minutu oporavljeni Popović prošao je po desnoj strani i uputio centaršut koji umalo da završi u golu.

Gosti, iako su u grčevitoj borbi za opstanak, u prvih 45 minuta nisu opasnije priprijetili Nedžibovićevom golu. Njihove akcije završavale blokovima odbrane Slavije i pravovremenim izlascima čuvara mreže Slavije.

Savladali starog rivala

Drugo poluvrijeme počinje još furioznije za Slaviju. Već u 2. minutu nastavka Avdalović ostavlja fenmenalnu loptu za Dabića koji oštro šutira i pogađa suprotni ugao Dizdarevog gola.

Ponovo dva minuta razmaka i već je 3:0 za Slaviju. Avdalović sa ivice šesnaesterca majstorski gađa suprotni ugao za visoko vođstvo.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do 71. minuta kada rezervista Modriče, Kuljanin, prati dugu loptu i šutira u dobro postavljenog Nedžibovića.

Tri minuta kasnije gosti imaju dobru poziciju iz slobodnog udarca sa 18 metara ali Omerhodžićev udarac dolazi samo do živog zida.

Regoje je u finišu pružio priliku igračima iz omladnskog pogona i rutinski priveo utakmicu kraju.

Potez utakmice se ipak desio u 90. minutu kada je Arbinja u stilu Nemanje Vidića sa zemlje krenuo glavom na loptu za šta je nagrađen aplauzima publike.

Arbinja kopirao Vidića (Foto: Duke)

Slavija: Nedžibović, Arbinja, Đerić, Beširević, Popović, Gojković, Dabić, Bjeloš, Bogučanin, Avdalović, Kaljić

Alfa Modriča: Dizdar, Živković, Tosaka, Pljevaljčić, De Carvalho Lima, Radić, Omerhodžić, Limić, Ilić, Kojić, Janković