Iako još golobradi mladić, iza sebe ima mnogo minuta u seniorskom timu RK Slavija. Lijevo krilo koje je svojim ulaskom na parket izazivalo ovacije na tribinama, a njegovi postignuti golovi bili su okidač za prekoračenje decibela u dvorani.

Krajem prethodne sezone Luka Bozalo je završavao tranziciju iz zlatnog džokera sa klupe u neizostavnog igrača u rotaciji. Sve je išlo po planu do povrede koljena. Tinjala je nada da nije ništa ozbiljno i da će Luka biti u prilici igrati u novoj sezoni. Nažalost, stradali su ligamenti i operacija je bila neophodna. Operativni zahvat je uspješno obavljen, slijedi nešto duži oporavak, a Luka ekskluzivno za SportEast govori o strahovima i želji da što prije obuče plavi dres:

Prije početka operacije osjetio sam strah koji do sada još nikada nisam osjetio, ali sam skupio hrabrosti. Nakon operacije, kroz glavu su mi prošle razne emocije. Mislio sam da je sve gotovo, ali najgore tek slijedi. Mnogi su mi pričali da je rehabilitacija najteži dio svake povrede, ali im ja nisam vjerovao, no sad vidim da je to zapravo istina. Drago mi je što su tu moja porodica i prijatelji koji mi pomažu da rehabilitacija prodje što brže i što bolje. Narednih nekoliko mjeseci ću dati sve od sebe kako bih što prije mogao da se vratim na parket i pokažem sve što znam“.

U periodu apstinencije od igranja Luka Bozalo se uključio u trenerski tim i aktivno je prenosio znanje mlađim generacijama. Zahvalni smo na njegovoj nesebičnoj namjeri da klincima pokaže osnove rukometnog sporta, ali mi nestrpljivo čekamo Lukin povratak na parket pa da nam opet zagrije dlanove. Želimo mu brz i uspješan oporavak.