Ovog vikenda počinje fudbalsko prvenstvo Srpske u kojem će naš grad učestvovati sa tri kluba. Slavija, Famos i Romanija ulaze sa različitim ambicijama, a poslije 34 kola saznaćemo da li su njihovi ciljevi ispunjeni.

Velež – Romanija (Subota, 17:30)

Vučica prva izlazi na megdan Veležu u Nevesinju. Ovo je derbi novajlija u ligi koje su se prošle sezone do zadnjeg kola borili u drugoligaškom istoku. Po jedna pobjeda za oba tima, mnogo važnija i spektakularnija ona Romanije na Palama u kojoj je se vratila iz zaostatka od dva gola i u sudijskoj nadoknadi došla do cijelog plijena.

Ono što je poljuljalo dobru atmosferu u Romaniji je svakako razlaz sa trenerom Aleksićem par dana pred start prvenstva. Pokušaće Živković sa klupe motivisati ekipu dok se ne nađe rješenje. Težak je raspored za Vučicu, dva uzastopna gostovanja, dolazi Rudar, gostuje se Slaviji. Mogle su se i bolje kuglice izvući.

Radnik – Slavija (Subota, 19:00)

Susret dva kluba koja su najavili visoke ciljeve. Radnik je jedan od glavnih konkurenata za plasman u Premijer ligu, Slavija je, doduše sramežljivo, najavila jamb – da će se uključiti u borbu za vrh tabele. U sezoni iza nas dva remija ovih rivala, uz dodatak da su Sokolovi bili bliže pobjedi u Bijeljini.

Gotovo čitava ekipa je ostala na raspolaganju Regoji. Mlad tim uz iskusne Karića i Popovića, trebao bi predstavljati težak zadatak za svaku ekipu. Ambicija, za razliku od prethodnih godina, postoji i čekamo da gledamo borbu za svaki bod.

Famos – Drina (Nedjelja, 17:30)

U prošlom prvenstvu oba tima su zabilježila po minimalnu pobjedu na svom terenu. Famos je ipak sada jača ekipa koja je stekla iskustvo , a domaći teren će ponoviti biti magnet za bodove. Cilj je gornji dio tabele.

Vojvodić će biti u problemu ako se ne registruju pojačanja koja je uigravao tokom priprema. Ipak, ne treba sumnjati u iskustvo starog lisca. Vjerujemo da će pronaći model kako srušiti Zvorničane, makar ponovo minimalcem.