Teško je breme nositi veliko ime. Osjetio je to KMF Tango u tekućoj sezoni Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, možda bolnije nego što je iko u klubu mogao i pretpostaviti. Osma pozicija sa skorom 4-0-6 i samo 12 osvojenih bodova, mutan je odraz u ogledalu ambicija nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine. Pet uzastopnih poraza poslalo je crveno-bijele grogirane na zimsku pauzu.

Ako je poraz u prvom kolu u Kopačima u velikoj mjeri posljedica katastrofalnog suđenja odličnog staklara i lošeg sudije, a brutalna svjetovno-duhovna otimačina u Trebinju protiv Zahumlja dokazana kao kriminalna aktivnost, ostale nule Tanga su za dublju analizu. Ne samo da su izgubljene i teoretske šanse za baraž već su na površinu izbačene sve mane kluba. Od kvaliteta, discipline pa sve do voljnog momenta. Za utjehu ostaje čista pobjeda nad vječitim rivalom Jahorinom. Malo je.

Malo smo radovanja vidjeli

Činjenica je da Čampara ima na raspolaganju veoma staru ekipu čije su fizičke predispozicije ograničene. Nekoliko igrača je samo duhom na terenu, objektivno duboko u penziji. Trenažni proces koji je trener uspostavio „teoretski lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi“. Neredovni dolasci na isti reflektovali su neuigranost i neprepoznavanje akcija. Mlađa grada priključena prvom timu očigledno treba dodatnog vremena za adaptaciju.

Pokušala je Crvena Armija angažovanjem Kneževića igrati na kartu autoriteta, nije to prošlo onako kako je zamišljeno. Na momente je vladao potpuni haos među igračima, nervoza je definitivno uticala na koncentraciju. Povrede i bolesti igrača „bonusi” su na cijelu priču. S toga u ovom prvenstvu ni traga ni glasa od najboljeg strijelca Tanga prošle sezone, Miloševića. Jedini dobitak je Dedić koji, ako izuzmemo samokontrolu, zaista ima majstorske poteze.

Nemanja Knežević

Prednost domaćeg terena nije značila mnogo Tangu. Četiri meča odigrana su u novoj dvorani, jedan u Vojkovićima. Zabilježen je skor 2-0-3 uz gol razliku 30:21. Savladane su ekipe Ljubinja (14:2) i Jahorine (8:4), i tri poraza: od Višegrada (2:5), Akademca (1:3) i Kalinovika (5:7).

Na gostovanjima identičan učinak 2-0-3 i gol razlika 22:24. Sva tri boda osvojena su protiv Medicinskog fakulteta (4:1) i Rudog (7:2), dok su porazi doživljeni od Radničkog (4:9), Zahumlja (2:4) i Glasinca (5:8).

Dvanaest igrača se upisalo u strijelce. Pušara je postigao 8 golova, Pandža 7, Ligata 6, Knežević i Čampara po 5, Lindov i Dedić po 4, Milošević i Šehovac po 3, Ramić i Popovac po 2.

Pušara najbolji strijelac ekipe

Tmuran oblak nadvio se nad Tango. Da li će se čekati razvedravanje ili će se upotrijebiti protivgradne rakete, ostaje na Čampari da odluči. Rezovi, i to brutalni, su neophodni. Tango ne zaslužuje ove rezultate. Da budemo konkretniji, ni drug liga nije baš pravo mjesto za velikana.