U posljednjem kolu Romanija je gostovala u Prnjavoru i u direktnom duelu sa Ljubićem pokušala da izbjegne pozicije koje vode u baraž. Nažalost, pored doživljenog poraza Paljanima na ruku nisu išli ni rezultati ostalih mečeva, posebno iz Mrkonjić Grada gdje je Velež preokretom slavio. Vučica će tako prvoligaški status braniti u doigravanju sa drugoplasiranom ekipom Druge lige Republike Srpske.

FK Ljubić – FK Romanija 2:1 (1:1)

Luka Radović je doveo Romaniju u vođstvo u 20. minutu ali su domaći izjednačili deset minuta kasnije sa bijele tačke, strijelac je bio Andrej Bosnić. Potpuni preokret i pobjedu Ljubiću donosi Miljan Stupar u 66. minutu igre čime svoj tim vodi u mirnu luku a Romaniju šallje u dodatna dva meča baraža.

Ljubić: Stupar, Radaković, A. Žižak, Jugović, Subić (76. Vasić), Grahovac, Banjac, Bosnić (91. B Žižak), Stupar, Vidović, Stamenković (59. Milanović)

Romanija: Milošević, Rizvanović (92. Trobok), Radović, Pekić, Hodžić (85. Bogučanin), Babić, Radosavljević, Cicović, Dodig, Simanić, Ojeda (71. Cvjetanović)