Kada odigraš katastrofalnu treću četvrtinu i ispustiš prednost od 11 poena na poluvremenu, onda i ne zaslužuješ pobjedu. Slavija je to uradila večeras protiv Leotara i doživjela treći vezani poraz u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Sudijska trojka se upravo u trećoj četvrtini potpuno pogubila i svojim pogrešnim odlukama oštetila i jedne i druge. Dvjestotinjak gledalaca na tribinama burno je negodovala zbog ovakvog skrnavljenja sporta.

OKK Slavija – KK Leotar 80:85

(21:22, 31:19, 11:28, 17:16)

Krenulo je odlično za našu ekipu. Serija 6:0 na startu ipak je poništena trojkama Đurasovića i Rikala (gosti pet puta pogodili u prvoj četvrtini). Igralo se u egalu tokom prvog poluvremena sve do samog finiša kada Slavija dodaje gas, a šlag na tortu je trojka Kristijana Krunića za 52:41 pred odlazak na odmor.

Treći period donosi horor u igri Sokolova. U prvih šest minuta isto toliko poena, dok gosti pogađaju gorovo iz svakog napada. Prednost koju su stekli čuvaju do kraja meča, iako je Slavija prilazila na -3 ali nespretnim potezima pomogla je Trebnjcima.

Slavija: Maran 22, Ilić 19, Tanksley 11, Bah, Damjanović 7, Sikiraš, Šehovac, Elez 10, Njegovanović 2, Lalović, Pejičić, Krunić 9

Leotar: Đurasović 11, Rikalo 11, Glogovac 15, Šakotić 19, Milanović, Gobović, Adžić, Marković, Mildragović 17, Milović 5, Bojanić 7