Rukometni Klub Višegrad vezao je četiri meča bez pobjede i nalazi se na skromnoj šestoj poziciji Prve lige sa skorom 4-2-3 i 10 osvojenih bodova. Način na koji su Višegrađani gubili bodove je posebna priča: ispustili su prednost od pet golova protiv Sloge u Prnjavoru, ponovili isto kući u duelu sa Kozarom iz Gradiške, poraz na Sokocu od Glasinca u posljednjim sekundama te izgubljen meč u svojoj dvorani od Slavije.

Mladi pivot koji svojim igrama plijeni pažnju i po mnogima predstavlja pravi rukometni dragulj, Lazar Racković, za naš portal govoru o negativnoj seriji kluba:

„Smatram da je svaki sportski rezultat za nauk ekipi, pa tako i poraz. Loš period je iza nas. Lagao bih kada bih rekao da nam nije teško, ali ja vjerujem u ovaj tim baš zato što smo i iz većih problema ustajali i nastavljali dalje”.

Lazar Racković

Jedan od hendikepa ekipe su i česte povrede?

„Povrede su nas pratile kroz čitavu polusezonu i zasigurno da su doprinjele trenutnom stanju na tabeli. Teško je kada je jedan igrač povrijeđen, a u našem slučaju, nije riječ o jednom igraču, već o više njih”.

Slijedi gostovanje u Kotor Varoši. Može li se Višegrad vratiti pozitivnim rezultatima?

„Neću vam ništa obećavati, ali jedno mogu a to je da ćemo, kao i svaki put, srce ostaviti na terenu i da se niko od nas, kao i do sada, neće štediti, već davati 101% od sebe, a nadam se da će to u krajnjoj liniji doprinjeti poboljšanju rezultata. A ko zna, trijumf protiv Kotor Varoši nije isključen nikad”.

RK Višegrad

Uprkos slabijim partijama u klubu i dalje vlada dobra atmosfera i osjećaj zajedništva.

„Od samog početka naš klub ima jednu ideologiju, u koju svako od nas vjeruje istinski. Moji saigrači su mi najveći vjetar u leđa, i vjerujem, da nemamo odnos kakav imamo, teško da bi smo uprkos teškim periodima nastavljali zajedno. Što se tiče trenera, mogu slobodno reći, u svaku utakmicu ulazio je srcem koliko i mi, a saigrači se neće naljutiti ako kaže da je ponekad više vjerovao u nas nego mi sami u sebe”.

Koliko si zadovoljan svojim igrama?

„Mislim da nisam taj koji treba da priča o svojim nastupima, više volim od drugih da čujem kako to oni vide, nadam se da moj trud i zalaganje itekako se primjeri. Ja ću i u nastavku, kao i do sada, davati sve od sebe za pobjedu, za klub, za saigrače, a vas pozivam da nas ispravite i budete naš osmi igrač sa tribina u nastavku sezone”.