Lazar Miovčić, član Tekvondo kluba Tigar iz Istočng Sarajeva, učestvovaće na Svjetskom prvenstvu u Sofiji (Bugarska) u kategoriji juniora do 78 kilograma. Lazar je jedini predstavnik u muškoj kategoriji iz Republike Srpske koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na planetarnoj smotri.

Osnivač i trener TKD Tigar, Siniša Kešelj za SportEast kaže:

„Trenutno smo u fazi priprema ,imamo dva treninga dnevno, jutarnji i večernji. Prije toga smo prošli pripreme sa reprezentacijom BiH na više okupljanja u Livnu, Splitu i Sarajevu. Radili smo zajedničke treninge sa reprezentativcima iz Srbije,Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, gdje su pored kondicije rađeni i sparinzi”.

Lazar i Siniša

Put do Sofije nije bio lak.

„Sam plasman na Svjetsko prvenstvo je za nas veliki uspjeh jer smo prošli veoma težak i naporan put . Pored prvenstva Republike Srpske, Kupa BiH i državnog prvenstv, morali smo raditi i G turnire koji se boduju na svjetskoj rang listi. Zahvalio bih se treneru i kolegi Harisu Husiću iz TKD kluba Novi Grad na pruženoj podršci”.

Kako nam Siniša kaže, Lazar svira gitaru, ide na takmičenja iz matematike i fizike, ali ne propušta nijedan trening!

Želimo mu mnogo uspjeha na prvenstvu a već imamo dogovor da „Tigrovi” gostuju u našem radio magazinu i da više pričamo o sportu kojim se bave.