Pisali smo već o predsjedniku područnog fudbalskog saveza i njegovim istančanim metodama da opstaje u bari prepunoj krokodila. Mijenjale su se vlasti, rušili su ga (ili bar pokušavali) mnogi, ali Lale Gator je na kraju iz bitaka izlazio kao najjači krokodil. Milorad O. Lale čak i pomjera granice „plivanja” a najnoviji potez je, mora se to priznati, genijalan!

U Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske u ovom mandatu će imati svog vjernog ađutanta Dragomira Đajića. Predsjednik koji uživa u penziji je, skromno, za sebe ostavio mogućnost ponovnog ulaska u IO N/FS BiH ali će za tu funkciju imati protivkandidata. „Epsku borbu”, kao što Laletovi drugari iz zavičaja vole reći, imaće sa Milanom Renovicom!? Očekivati da Renovica dobije više glasova od Laleta je ravna mogućnosti da asteroid pogodi Uzdojnice i stvori jezero prepuno zlatnih ribica. Maher, nema šta!

Maher

U nedostatku zainteresovanih (možda i hrabrih) oponenata, Lale komotno uživa u blagodetima saveza i okružuje se podobnim kadrovima. Tako je u Izvršni odbor područnog saveza kooptiran njegov zemljak Slobodan Elez. Pitanje je samo da li je uopšte legitiman izbor ako znamo da je FK Željeznica koji dotični predstavlja neaktivan klub! Naravno, to povlači i pitanje izborne skupštine područnog saveza na kojoj je klub iz Trnova imao tri delegata. Bilo – prošlo, pa jedino možemo konstatovati da Lale ipak nije izabran sa 100% glasova, već je bilo i nevažećih.