Vuk Lakić (KMF Tango) i Ognjen Erbez (FK Slavija) osvojili su dva pehara u Belgiji. Onaj takmičarski u futsalu i drugi, mnogo važniji, onaj ljudski.

U organizaciji Olimpijskog saveza Belgije, kao dio Specijalne olimpijade na futsal turniru za osobe sa invaliditetom, osim Vuka i Ognjena bio je i Jure Mihaljević (MNK Seljak Livno) kao ispomoć mladićima sa poteškoćama reprezentacije Bosne i Hercegovine.

BH reprezentacija započela je takmičenje „divizioniranjem” duelima protiv bwlgijskon kluba FC Boka United (1:1) i reprezentacije Njemačke (2:2) i obezbjedili nastavak.

U grupnoj fazi Bosna i Hecegovina savladala je reprezentacije Finske 5:2, Belgije 4:2, Luksemburg 2:1, Boku 2:0 i Kester-Gooik 5:0. Prve dvije ekipe na tabeli igrali su finale grupe B, a Bosna i Hercegovina još jednom je savladala Boku 4:1. Pobjednik grupe A bio je Monako ali nije bilo duela pobjednika grupa.

Poenta turnira je da promoviše i pomogne osobe sa invaliditetom. U svakom trenutku na terenu ne smije biti više od 3 igrača koja su zdrava. BH reprezentacija je bila najmlađa ekipa te su svi osim dva igrača bili U21, dok su ostale ekipe sve imale starije igrače.