rpt

Slično kao u slučaju Radomira Berjana, datu riječ pogazio je i Nebojša Maslovarić, trener golmana i pomoćnik u stručnom štabu seniorskog tima Slavije. Rečenica „Ako Regoje ode, ja sam prvi za njim” iščezla je kao para, i ne samo da je Maslo ostao u klubu već je dočekao i trećeg trenera, a porasli su mu i apetiti izgleda.

Svoje prve korake u „fuci” pravio je sa autorom ovog teksta na bivšem poligonu za polaganje vozačkih ispita u Čiči, pa po onoj „Znaš me, znam te” nema skrivenih tajni među nama. Maslovarić je ljut na SportEast zbog kritika nastupa čuvara mreže Sokolova prethodnih sezona, a dio krivice bi valjda trebao preuzeti i on lično. Golmanski treninzi, a posljednji pravi je održan 17. februara, očigledno nisu bili adekvatni zbog čestih grešaka čuvara mreže. Još jednom se potvrdila teza da trener mora biti profesionalac a ne da mu ovaj poziv bude dopunski izvor prihoda.

Pošto je iskuliran Vučina Šćepanović i nije ni pozvan na razgovor za preuzimanje Slavije, Maslu je laknulo jer je jedan od Šćepinih uslova bio dolazak Dušana Remića za trenera golmana, pa se potpuno opustio i posvetio novoj inicijativi osnivanja škole fudbala Slavija sa svojim kumom, Bojanom Kuljaninom, kooordinatorom omladinskog pogona.

A Maslovarić je i te kako aktivan pa već vrbuje potencijalne trenere, a „obrađuje” se i poneki roditelj. Naprasna samouvjerenost nekadašnjeg prosječnog golmana sa karakterističnim kombinezonom kao opremom, pomalo je začuđujuća jer do sada nije pretjerano pokazivao inicijativu. Da li je zov članarina toliko milozvučan da se rizikuje eventualni sukob sa privatnim školama fudbala, i ko je kumove isturio u prve redove operacije vrbovanja, lijepo bi bilo znati.

Kako god, da bi imao težinu prilkom poziva u novu i neizvjesnu priču, moraš imati rezultate iza sebe. Budemo li iole trezveni, Maslovarić se baš i ne može pretjerano hvaliti. Barem ako uzmemo primjer Rončevića koga nije prepoznao kao „zlatnu koku” ili Vlaču koji je na dobrm putu da kao trenutno treći golman batali fudbal. Ali živimo u Apsurdistanu pa je sve moguće. Pa i to da stari drugar iz naselja smrknutih obrva gleda bivšeg komšiju jer je, za Boga, tražio neke odgovore.

Na kraju, niko pa ni urednik ovog portala, nema apsolutno ništa protiv zamisli kumovske veze i potencijalnog finansijera, ali već smo jednom pisali da način na koji to rade nije ni prostojan ni dobar. Malo smo mi mjesto da bi izazivali ovolike netrpeljvosti.