Ni iz trećeg vezanog pokušaja juniori Slavije nisu uspjeli da se domognu Premijer lige BiH. Drugi put u finalu prepreka je bila dobojska Sloga, ali za razliku od prošlog duela ovog puta gorčina poraza je veća jer su Sokolovi pružili dobru partiju i imali izglednije šanse. Koordinator omladinskog pogona Slavije, Bojan Kuljanin, sumira utiske:

Utakmica je bila sadržajna, mislim da su i jedna i druga ekipa pružile igru dostojnu Premijer lige! Mislim da smo danas bili kvalitetnija ekipa, a i stručni stab Sloge nam je to i potvrdio na kraju utakmice. Možemo žaliti, pogodili smo dvije prečke i imali još tri izgledne šanse. U najmanju ruku smo zaslužili neriješen rezultat. Čestitam Slogi na pobjedi i želimo im sreću u Premijer ligi

Kuljanin je kritikovao uslove u Zvorniku:

Iskoristio bih priliku da skrenem pažnju i savezu da malo obrate pažnju na omladinski fudbal i na ovakve utakmice! Igrali smo utakmicu na 50 stepeni, na lošem travnjaku i u lošim uslovima. Nismo mogli napraviti sastanak u svlačonici jer su prozori zakovani ekserima. Nismo imali vazduha, katastrofa! Nije da nema dobrih terena, da ne kažem po ovom vremenu da je utakmica morala da se igra u noćnom terminu i pod reflektorima“.

Koordinator obećava novi pohod u elitni rang:

Mi ćemo analizirati rad u protekloj godini i pokušati napraviti sljedeću jos bolju. I vidimo se sljedeće godine, ponovo ćemo probati jer Slavija i grad Istočno Novo Sarajevo zaslužuju premjierligaša“.