Za razliku od nekadašnjih izjava predstavnika Slavije kako je „svejedno završiti sezonu kao peti ili dvanaesti“, kao osvježenje su došle riječi Aleksandra Kostovića da je cilj Slavije biti u vrhu tabele. Član Upravnog odbora FK Slavija, doduše već godinama sa ponuđenom ostavkom, možda je nepopravljivi romantik sa zaostalim tragovima Slavijinog imena i uticaja u krvi, ali je svakako lijepo čuti da neko ima ambiciju.

A ovu želju/cilj Kostović je izrekao na prvom okupljanju Sokolova pred pripreme za narednu sezonu. Da li će novoimenovani šef stručnog štaba Milan Muminović na svom vatrenom krštenju u seniorskom trenerskom pozivu imati formulu za rješavanje ove jednačine, znaćemo poslije 34 kola koja nas očekuju. Imaće na raspolaganju tim koji se međusobno dobr poznaje, uz nekoliko novih igrača koji trebaju upotpuniti mašinu kadru za postizanje zadatog cilja.

Muminović (Foto: FK Slavija)

Slavija će u predstojeće prvenstvo krenuti bez Medića koji traži angažman u inostranstvu, Nedžibovića, kao i dvojca ČvoroKriževac koji su na vratima gradskog rivala Romanije. Tomić je imao lijepu šansu da se skrasi u Zemunu, ali po najnovijim informacijama bliži je povratku u plavo-bijeli dres.

U Jovana Raškovića pristigli su iskusni golman Hamzić iz premijerligaša Igmana, Cicović iz Famosa, a na probi su Kolumbijac Angulo iz Rush akademije iz Majamija, kao i Medošević iz hrasničkog Famosa.