Fudbalski klub Romanija danas je zvanično predstavila novo pojačanje: Aleksandar Kosorić se poslije dvije decenije vraća u klub gdje je napravio prve fudbalske korake. Svojim bogatim igračkim iskustvom biće od velike pomoći Romaniji u borbi za opstanak, ali će se uključiti i u rad sa mlađim selekcijama.

Vraćam se poslije više od 20 godina u klub gdje sam upijao prva znanja o fudbalu. Mislim da svojim stečenim iskustvom mogu biti od koristi Romaniju u nastavku sezone, i vjerujem da ćemo uspjeti zadržati prvoligaški status“.

Kaže da je spreman preuzeti odgovornost za rad sa omladinskim pogonom:

Uporedo sa igračkom karijerom edukovao sam se i za trenerski poziv. Završio sam i fakultet za fizičku kulturu, tako da imam dovoljno znaja za rad. Naravno, to je novi izazov za mene ali vjerujem u sebe da ću napraviti dobre rezultate“.

Predsjednik FK Romanija, Marko Blagojević:

U njegove igračke kvalitete ne sumnjam i siguran sam da će biti prevaga na našem putu za opstanak u Prvoj ligi. Naša želja je da isto toliko bude dobar u radu sa djecom, kako bi Romanija stvarala nove generacije odličnih fudbalera“.

I načelnik opštine Pale, Boško Jugović, ističe značaj angažovanja Kosorića:

Aleksandar je veliko ime u fudbalu i veliko nam je zadovoljstvo što se vratio na Pale. Želimo da ovo bude primjer kako se treba raditi u budućnosti, da vraćamo naše ljude koji ća raditi na promociji sporta u našoj opštini“.