U sklopu priprema za novu sezonu, KMF Tango je večeras u Konjicu odigrao prijateljski meč protiv istoimenog futsal kluba. Na kraju remi 4:4 izboren iskustvom.

Igralo se u formatu 3×20 minuta a na izabranicima Mirka Čampare se osjetio umor od meča sa Željezničarom u nedjelju. Bilo je mnogo tehničkih pogrešaka, igra je bila sporija, a šutevi su bili neprecizni. Alibi se može tražiti i u velikom broju novih lica u Tangu koji su danas imali priliku da pokažu šta znaju i da se nametnu treneru.

KMF Tango

Poslije dva dvadesetomnutna perioda Konjic je imao vođstvo od 4:0 i činilo se da će Tango doživjeti pravi debakl u gradu na Neretvi. Za domaće su pogađali Mustafić, Mušinović, Omerović i Mazić.

Posljednja dionica je izvukla maksimum iz igrača Tanga koji su odigrali visok presing i uspjeli doći do remija. Dva puta je strijelac bio Purković, dok su po jednom precizni bili Ligata i Dedić. U posljednjim sekundama utakmice Konjic je mogao doći do trijumfa, Lakić je uspio intevenisati u situaciji jedan na jedan, lopta je gotovo ušla u gol, ali je Salčin u posljednjem trenutku izbacio sa linije.