Nije žrijeb mazio Slaviju pa će na otvaranju novog prvenstva Prve lige Republike Srpske gostovati u Novom Gradu i suočiti se sa Slobodom koja glasno ističe da im je cilj plasman u Premijer ligu.

A koji su ciljevi Slavije, o tome je šef stručnog štaba, Bojan Regoje, jasno saopštavao medijima: sredina tabele.

Regoje i Simić

Najstariji klub sa ovih prostora nije zahvatila euforija kao komšije iz Vojkovića. Već odavno je Stara dama u padu sa popularnošću i uspjesima, a svi se potajno nadaju da će neka iskra ponovo zapaliti plamen prošlih, srećnijih, vremena.

Ono čime se mogu pohvaliti Sokolovi jeste redovna finansijska injekcija opštine Istočno Novo Sarajeva kao i gradske administracije. Plate, kako nam rekoše u klubu, ne kasne.

U borbu za navedenu sredinu (prošle sezone je bila pozicija br. 7) Slavija će krenuti u znatno izmjenjenom sastavu. Otišli su Ajkunić, Baban i Bojanić, Muminović završio karijeru, Perović, Rončević i Dejan Bjeloš prešli u redove gradskog rivala.

Akunić otišao u Njemačku

Drugi Bjeloš, Nikola, ostao je u klubu ali se čeka da sanira povredu. Stigao je provjereni Arbinja, tu su Erić i Stojanović, vratio se Bogučanin, čeka se papirologija za Kaljića.

Mišović i Arbinja

Iskustvo igranja u prvoligaškom društvu bitan je faktor i možda bude olakšavajuća okolnost. Za neke veće domete, trenutno, klub nije projektovan niti ima snage. Nažalost.