Na izbornoj skupštini Fudbalskog saveza područja sarajevsko-romanijskog nije bilo šokantnih iznenađenja. Manje-više ista imena koja su već godinama tu, uz pokojeg novopridodanog člana da popuni broj. Lale je dobio povjerenje za četvrti predsjednički mandat, Trnovo je (iako nema aktivan fudbalski klub) ponovo u prilici da dobije koji mandat u tijelima saveza, a nama je za oko zapala disciplinska komisija područnog saveza i jedno ime koje su tu našlo, Bog će znati zašto.

Naime u toj komisiji su Jovo Karić, Goran Andrić i… Nenad Božović!? Vjerujemo da je Nenad dobar momak (tako se kaže, zar ne?), moguće dobar drug i odličan radnik u računovodstvu, ali pomisao da će on odlučivati o disciplinskim mjerama izaziva jezu. Zašto?

Po nepisanom pravilu, na mečevima gdje je on delegat (drugoligaški fudbal i futsal) dešavaju se incidenti. Tako je bilo i na Sokocu kada je čak i policija bila tu za svaki slučaj, a događaj iz Novog Goražda u normalnim okolnostima bio bi dovoljan da nikada ni u kojem sportu ne bude delegat, a kamoli član disciolinske komisije.

Tada je na futsal utakmici Radnički – Tango, duboko zavaljen na stolici na garaži u balon sali zamalo zadrijemao i gotovo propustio vidjeti upad domaćeg navijača u teren i raspravu sa sudijom Bjelicom. Tek na intervenciju gostujućih navijača provirio je i vidio pomenutu scenu. Na zaprepašćenje, nije to naveo u zapisniku ali na njegovu žalost, kao i sudije Bjelice koji je izjavio kasnije da se „čovjek samo radovao“, naš portal je objavio snimak incidenta koji jasno pokazuje šta se desilo.

Baš nas zanima kako će Božović odlučivati o disciplinskim mjerama. Naš prijedlog je da prvo retroaktivno kazni sebe što u Novom Goraždu nije uvidio gruba kršenja regularnosti i pravila igre, kao i bezbjednosti učesnika, da dnevnicu od tog dana uplati u humanitarne svrhe, i da počne od nule. Možda „nadođe” pa u budućnosti bude radi posao za koji je plaćen.