„Ako slijepac slijepca vodi, obojica će u jamu upasti”.

Narodnom izrekom opisali bi članove komisije za izbor najboljih sportista Opštine Istočno Novo Sarajevo. Iz godine u godinu šokiraju građane nelogičnim izborima, pitanje je samo da li su slijepi ili žele da mi ne vidimo.

Kada su takmičari u pitanju, tu ni grupa pregaoca kooptirana iz političkih stranaka nije mogla protiv rezultata. Lazar Matić je bio jedini logičan izbor. Tako i ostali dobitnici po granama sporta.

Ali kada se došlo do najboljeg trenera, onda se morao ispoštovati tradicionalni cirkus pa je izabran trener pretpionira FK Slavija, Goran Popović. Po kom kriterijumu ostaće vječita misterija, jer po rezultatima svakako nije zaslužio: Slavija je šesta na tabeli sa učinkom 5-0-6. Ništa mi nemamo protiv, još uvijek aktivnog fudbalera, Popovića ali toliko je trenera koji su istinski zaslužili ovu nagradu da je revolt građana neposredno poslije svečane dodjele opravdan.

A prosto je: kompromis vlasti i opozicije u komisiji. Neko iz opštinskog kluba koji je pogodan i onima sa druge strane. Identično je bilo i sa izborom najboljeg sportskog radnika.

Nažalost, sve dok se u komisijama nalaze ljudi koji misle da znaju najbolje, uvijek ćemo imati ponekog zalutalog dobitnika.

Još jednom čestitamo svim dobitnicima koji su zaslužili nagrade, i onima koji su se i sami iznenadili otkud baš oni.