Prateći rukometni turnir „Bijeljina 2022“, na terenima etno sela Stanišići sreli smo i košarkaše KK Budućnosti iz Bijeljine koji se pripremaju za nastupe u Premijer ligi BiH. Iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa Josipom Pandžom, strategom tima iz Bijeljine, a on nam kaže:

„Odavno smo u ozbiljnom trenažnom procesu i radimo kondicionu pripremu ekipe. Takmičenje koje nas očekuje iziskuje mnogo snage i koncentracije i želim da se igrači pripreme za taj stil igre”.

KK Budućnost

Pitali smo o igračkom kadru.

„Zadržali smo većinu košarkaša, napustio nas je samo Ćurevac. Doveli smo Ilića i Zahiragića, tu je i Sikiraš koji trenira sa nama (u međuvremenu je Njegoš potpisao ugovor). Naša ekipa je kompaktna i posjedujmo kvalitet, ali kao što sam rekao u razgovoru sa upravom, realno je da se u prvoj premijerligaškoj sezoni borimo za opstanak i to jeste primarni cilj kluba”.

Prisjetili smo se i finalne serije protiv Slavije.

„Biću iskren, Slavija nas je apsolutno iznenadila i imali smo mnogo problema u duelima. Aco Damjanović je napravio odličan posao, izvukao je maksimum iz svoje ekipe i u potpunosti su nam parirali. Odlučile su nijanse i individualno iskustvo. Žao mi je što Aco neće više voditi tim iz Istočnog Sarajeva, vjerujem da bi napravio još bolju priču”.

Aleksandar Damjanović

Na pitanje o aplikaciji Slavije za učešće u Premijer ligi, Pandža odgovara:

„Savremena dvorana, fenomenalna publika i Slavija željna igre zaslužuju da se takmiče sa najboljim BH klubovima. Iskreno se nadam da ćemo se sresti u najelitnijem državnom takmičenju”.