Košarkaši Jahorine odigrali su pred dvjestotinjak gledalaca u Pekiju pripremni meč protiv višegradske Varde, a ekipe su nam ponudile mnogo uzbuđenja u finišu. Djelovalo je da Varda ima više fizičke spreme, ali tim Mira Vukoja je na kraju uspio da „spasi kožu” i odigra briljantan produžetak za pobjedu.

KK Jahorina – KK Varda 85:74

(12:18, 22:19, 14:20, 26:17, 11:0)

Veliki broj promašaja igrača Jahorine u prvoj četvrtini omogućio je Vardi da na drugoj strani napravi seriju 9:0 sa kojom je i zadržala prednost do kraja perioda. Dodatni problem za Mira Vukoja bila je činjenica da su Okiljević i Pečenica u prvih deset minuta zaradili po tri lične greške.

Iako Jahorina drugu dionicu započinje agresvnije i rezultatski se primiče Višegrađanima, pet minuta do kraja poluvremena Varda isuviše laganim poenima de na +9. Treba na to dodati i nerezonske šuteve paljanskog tima zbog kojih se Vukoje prilično nervirao. Ponovo je Okiljević prekinuo seriju, a potvrdili su je May sjajnim zakucavanjem te Rebić poslije ukradene lopte. Dvije i po minuta prije odmora Jahorina vodi 31:30. Još jednom Varda uspjeva napraviti mini seriju, ovog puta 5:0 za novo vođstvo. Wahington trojkom smanjuje na pristojnih 34:37.

Vukoje nije bio zadovoljan

Start drugog poluvremena pripada Vardi sa serijom 5:0. Jahorina je igrala neodlučne napade skoro do isteka vremena i sa lošom završnicom, a mora se reći i sa nedostatkom sreće. Trojka Kusmuka na kratko je vratila samopuzdanje domaćoj ekipi ali istom mjerom vraća Bodiroga, potom Mutapčić donosi najveću prednost Vradi na meču od +10 (39:49). Uslijedilo je dosta konfuzije na obje strane uz dosta izgubljenih lopti, a Varda u posljednju dionicu nosi 9 poena prednosti.

Višegrađani su na +13 na otvaranju zadnje četvrtine ali se Jahorina uspjeva vratiti na samo 5 poena zaostatka na 6 i po minuta prije kraja, a potom i na samo -2 još jednim sjajnim zakucavanjem Amerikanca Maya i polovičnim Okiljevićem sa linije slobodnih bacanja (62:64) tri i po minuta do završetka. Na 1:39 izjednačenje! Washington je poslije prethodnih uspješnih slobodnih bacanja, vog puta pogodio iz igre i odveo nas u dramatičnu završnicu 69:69. Vardin Spasojević siguran je sa slobodnih bacanja, a Vukoje je primoran na time out. Ostalo je 37 sekundi do kraja ali Kusmuk promašuje za tri poena. Dva puta na liniju slobodnih bacanja ide Spasojević i šutira 3 od 4 za 71:74 na 14 sekundi, ali Washinton pogađa trojku za izjednačenje 8 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene i odvodi meč u produžetak.

Washington kao da je osjetio kako može biti ključni igrač meča. Pogađa pod prekršajom, zstim i dodatno bacanje. Jahorina igra dobru odbranu, pogotovo May, pravi seriju 11:0 i ne dozvoljava Vardi da poentira u produžetku

Jahorina: Živković, Washington 17, Rebić 3, Pavlović, V. Kusmuk 12, Pečenica 2, May 14, Gutalj, Borovčanin, Okiljević 11, Kovač 6, L. Kusmuk 20

Varda: Đorđević 9, Savić, Đerić, Bodiroga 10, Mutapčić 10, Radenković 2, Kujundžić, Spasojević 18, Rašković 1, Puhalo, Stanimirović 14, Negovanović 10