Od sjaja do očaja. Tako bi opisali igru Jahorine na gostovanju u Višegradu u okviru četvrtog kola Prve košarkaške lige Republike Srpske. Srećom, ostvarena je pobjeda i zadržan maksimalan učinak. Dva različita poluvremena i oscilacije o kojima smo pisali ranije: umalo da prospu 22 poena prednosti u finišu. Najefikasniji u našem timu bili su May Javion, Luka Kusmuk i Nemanja Pečenica.

KK Varda – KK Jahorina 62:71

(6:23, 8:13, 24:18, 24:17)

U prve dvije četvrtine paljanski tim je bio dominantan na terenu i ostavio Vardu na jednocifrenom učinku u oba perioda pa je rezultat pred odmor glasio 14:36.

U nastavku je uslijedio logičan pritisak domaćina koji je kulminaciju doživio u posljednjoj četvrtini. Sa dvije vezane trojke gotovo su istopili zaostatak i tri i po minuta do kraja prišli Jahorini na četiri poena. Ipak, koristeći greške rivala Jahorina postiže lagane poene i dobija meč.

Varda: Đorđević, Mutapčić, Stanimirović, Negovanović, Spasojević, Savić, Bodiroga, Radinković, Kujundžić, Rosić, Rašković, Puhalo

Jahorina: Simić 3, Pečenica 12, L. Kusmuk 13, May 13, Kovač 2, Živković, Rebić 5, Pavlović, V. Kusmuk 9, Gutalj 6, Ćorsović, Okiljević 9