Ne valja, ali nikako, kada čovjek ima želju i ideju. Jer zaboravi gdje živi i da po pravilu slijedi razočarenje. Tako je bilo i ovog puta.

Posljednjih dana svojski sam se trudio da se organizuje direktan prenos gradskog derbija FK Romanija – FK Slavija. Kao svoj doprinos ponudio sam besplatno komentarisanje meča (Eh, to je priča za sebe! Uglavnom, ljudi cijene da to vrijedi 20 maraka) i naišao na milion zatvorenih vrata.

Elem, jedni nemaju opremu za takav poduhvat, baš kao da Olimpijadu prenose, drugi neće jer ih je neko ranije prevario, treći nemaju para da plate. Suma sumare, prenosa neće biti. Jedini koji se ponudio da pomogne i urgira da se obezbjede prava na prenos bio je Milorad O. Lale, predsjednik Područnog fudbalskog saveza. Ali zalud.

Tako ćemo i dalje glumiti da smo grad i građani, i da volimo sport bez interesa. I dok pohvatamo ko je koga prevario, ko ima ili nema para, ko hoće a ne može i ko neće a može, preskočiće se ovaj derbi i ko ne bude u mogućnosti da prisustvuje utakmici, čitaće izvještaje na portalima. Različite naravno.

Dalibor Trapara, preskupi komentator u pokušaju (a možda i zbog mene neće prenos).