U prvoj polufinalnoj utakmici play off-a Prve lige Republike Srpske, košarkašice Igmana savladale su Slobodu iz Novog Grada i na korak su od plasmana u finale. Dominacija Igmanki u ligaškom dijelu prvenstva nastavila se i u play off-u

OKK Igman – KK Sloboda 75:45

(20:12, 19:9, 27:6, 9:18)

U prvoj četvrtini domaće su napravile razliku koju su održavale do kraja perioda. Nekarakteristično za nju, kapiten Šehovac je imala nešto slabiji procenat šuta pa je Porović sa 6 poena bila najefikasnija. Zanimljivo, gošće su u prvih 10 minute igre napravile samo jedan prekršaj, i to u posljednjim sekundama.

Drugi period trojkom otvara Reljić i započinje serijou Igmana od 6:0, a gošće tek u petom minutu postižu prve poene. Rasplamsala se igra u kojoj se Igmanke bolje snalaze pa tri minuta prije kraja imaju +20. Sloboda je u ovoj četvrtini stala na 9 postignutih poena.

Još jedan siguran trijumf

Početak treće četvrtine donio je agresivnu odbranu Igmana i lake poene iz kontri. Četiri puta u završnici je uspješna bila Zirojević, proradila je i Kovač pa je razlika narasla na +39 (66:27). Igman je svoje protivnice ostavio na samo 6 poena u ovoj četvrtini.

Posljednju četvrtinu Zoran Šehovac počinje u kombinovanom sastavu što gošće koriste i prave seriju 6:0. Seriju prekida Šehovac koja se „budi” u ovoj četvrtini i postiže 5 poena. Ostaje žal što se Cincar nije upisala u strijelce pored ogromnog truda.

Dominacija se nastavlja

Najefikasnije u redovima Igmana bile su Kovač i Zirojević sa po 14 poena, Popović je postigla 11 uz 14 skokova, Šehovac 9, Porović 8, Krajšumović 7, Reljić i Bjelica po 5, Pajdaković 2. Igrale su još Cincar, Rončević i Elez.