Tokom zimskog pripremnog perioda nije odavao utisak sigurnog štopera. I nije malo onih koji su sumnjičavo vrtjeli glavom na Famosovo pojačanje iz Crne Gore. Kada je prvenstvo nastavljeno, pokazao je da su (smo) bili u velikoj zabludi.

Kenan Hadžibegović je prije osam dana proslavio tek 21. rođendan a već je pokazao mnogo. Ustalio se u prvoj postavi prvoligaša iz Istočnog Sarajeva i nisu rijetki momenti da publika na stadionu „Branislav Lubura” aplauzima ispraća njegove poteze.

Fizičku dominaciju koristi za duele u koje ulazi bez straha i sa stavom „sada nisam Kenan već Konan”, što unosi sigurnost ostatku ekipe a nemir protivniku. Dobro se snalazi u svim varijantama, bez obzira da li Famos igra sa tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji. Skok je njegovo najjače oružje koje je maksmalno koristio u defanzivi ali i pred golom rivala.

Opravdao minute

Da izgledom podsjeća na Karlosa Valderamu, možda i nije slučajnost. U 14 odigranih mečeva postigao je 4 gola kojima je pomogao svom timu da dođe do važnih bodova. Dva protiv Ljubića, po jedan u duelima sa Rudarom i Tekstilcom.

Možemo samo konstatovati da je opravdao svaki minut proveden na terenu i da je imao konkretan doprinos pozitivnim rezultatima kluba. A to je, valjda, definicija pojačanja.