Sve je djelovalo da će ovo biti pobjeda Slavije sa vrlo malo znoja na otvaranju nove sezone Prve rukometne lige Republike Srpske. Ni veliki broj tehničkih grešaka, pa i promašaja (bilo je tu stativa i prečki, pogotovo Moćića, nije naslućivao finiš za pritisak 200/150. Na kraju heroj Sokolova je golman Todorović odbranm u posljednjm sekundama meča.

RK Slavija – RK Kotor Varoš 22:21 (12:10)

U prvom poluvremenu Slavija je nametnula tempo, sa povremenim padovima, i održavala prednost od dva, tri gola. Gosti su strpljivo čekali greške protivnika kojih je danas bilo na pretek, i držali priključak.

Foto: Duke

I nastvak je prolazio u identičnom tempu sve do 55. minuta kada Kotor Varoš vodi po prvu put na utakmici. Nekoliko sudijskih odluka podgrijalo je ionako uzavrelu atnosmeru u dvorani i strijepili smo da se dobijeni meč ne završi porazom. Uspjeli su Sokolovi postići dva gola i preokrenuti rezultat, a onda u posljednjim sekundama Marko Todorović uspješno interveniše (odličan u drugom poluvrrmenu, skinuo sedmerac i dva zicera u ključnim momentima) i donosi Slaviji prva dva boda u novoj sezoni.

Todorović zablistao na golu

Najefikasniji u redovima Slavije bio je Moćić sa 7 pogodaka, Došlo je bio precizan 6 puta, Pavlović 5, Beribaka 2, dok su po jednom strijelci bili Bozalo i Ostojić.