Fudbaleri Slavije u subotu (19:00) gostovanjem Radniku u Bijeljini započinju novu sezonu Prve lige Republike Srpske. Podmlađen sastav uz tek nekoliko iskusnijih igrača pokušaće da nadmaši plasman iz prethodnog prvenstva kada je Slavija u ciljnoj ravnini zauzela četvrtu poziciju na tabeli.

Jedan od onih iz plejade mlađih igrača koje je Regoje „gurnuo u vatru” je i devetnaestogodišnji defanzivac Vasilije Gojković. Zajedno sa godinu dana starijim Sergejom Tomićem činiće štoperski par, a iako je tek zakoračio u seniorski fudbal, Vasilije ne krije ambicije:

Što se tiče nove sezone, očekivanja su što bolji plasman na tabeli, ali naravno to moramo pokazati na terenu. U prvom kolu imamo jako teško gostovanje, idemo ekipi koja ima ambicije za povratak u Premijer ligu. Ali i mi se pripremamo tako da naravno idemo na tri boda kao i uvijek, ne samo na ovu utakmicu nego na sve predstojeće”.

Foto: SlavijaInfo

Ukazanu priliku dobro je iskoristio i pokazao da je kadar odgovoriti deanzivnim zadacima.

Prvo bih se želio zahvaliti šefu na datoj prilici i ukazanom povjerenju. Trudim se i radim da to povjerenje opravdam, naravno kroz dobre igre i zalaganje. Uz to, pozicija koju igram je ujedno i jako velika odgovornost pogotovo za mene koji sam jos golobrad“, kaže Gojković.