U 6. kolu Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, u nedjelju (20:00) sastaće se FK Glasinac i KMF Kalinovik.

Rivali su u grupi timova kojiimaju učinak 2-1-2 i po sedam bodova i upravo ovaj meč može odlučiti o pravcu kretanja na tabeli.

Glasinac ove sezone igra sa dosta oscilacija i adrenalinskih šokova. Startovali su na svom parketu sa dva hičkokovska duela sa Medicinskim Fakultetom (4:4) i Akademcom (6:5) gdje se o osvajanju bodova rješavalo bulvalno u posljednjim sekundama. Uslijedila su dva poraza, od Tanga u gostima (1:4) te kući od Radničkog (5:10), uz napomenu da su od ekipe iz Novog Goražda u jednom trenutku gubili čak 0:9! Povratak na pobjedničke staze desio se na gostovanju fenjerašu Ljubinju te su goleadu riješili u svoju korist 10:6.

Glasinac

Kalinovik je igrao u serijama. Poslije remija sa Tangom (2:2) izabranici Miroslava Avrama su vezali dva trijumfa: „kući” protiv Radničkog 7:6 te na gostovanju Ljubinju 10:9. Utakmica u Foči sa Medicinskim fakultetom gdje je Kalinovik ostao, ne samo bez bodova (2:3) već i bez Tepavčevića i Berjana zbog crvenih kartona i Trifkovića zbog povrede, rezultovala je i porazom od Jahorine (2:4). Pitanje je sa kojim sastavom će otputovati na Sokolac i da li će se moći vratiti osvajanju bodova.

Kalinovik