Na futsal sceni obituju četiri kluba iz Istočnog Sarajeva, jedan prvoligaš i tri drugoligaša (bilo je obrnuto prošle sezone), a iako traje pauza provjeravamo kakva je situacija. Viđamo igrače na turnirima ali zbog alergije na neke stvari vezane za tu vrstu manifestacije, nećemo pričati o tome.

Ranije smo pisali da se Tango ozbiljno priprema za novo prvenstvo i da osim zadržavanja igračkog kadra dovodi i pojačanja. Cilj je promocija u viši rang, tu su i nove prostorije kluba.

KMF Tango

Kada smo kod prostorija, Glasinac je nedavno okrečio svoje. Blaugrana po pravilu radi bez euforije, oslanja se na sopstvene snage i mirno čeka mečeve. Zbog ispadanja Policajca iz Premijer lige, Sokočani su ispali u drugoligaški jug. Ali, kako sami kažu, bitno je da se igra futsal. Još nije izvjesno da li će zadržati Debelnogića za koga je opasno zagrizla Željeznica.

Dejan Debelnogić

Jahorina je takođe novopečeni drugoligaš. Paljani imaju neku svoju lokanu priču, lojalnost je za respekt. Prema dostupnim informacijama ostaje većina igrača iako se dosta pričalo o odlasku Košarca. Prošle sezone su podbacili, predstojeća ne može biti bauk s obzirom da imaju odličan roster.

KMF Jahorina

Željeznica je kao PSŽ za ostale klubove, u finansijskom smislu. Imaju budžet za mirne snove, imaju i ambicije, traže kvalitetna pojačanja ali o imenima i dalje ćute. Možda i najveće pojačanje je odluka Eleza da batali igranje fudbala u Famosu i posveti se samo futsalu. Prošle sezone su bili jedno vrijeme u vrhu Prve lige, sada žele da to bude od početka do kraja.

KMF Željeznica

Naravno, do konačne odluke Izvršnog odbora FSRS o eventualnom proširenju liga, mi poštujemo aktuelno stanje pa smo tako pisali o našim klubovima i rangovima takmičenja.