U desetom kolu Omladinske lige BiH, grupa Centar 1, FK Slavija je ugostila FK Baton. Poslije dvomeča zadovoljniji mogu biti gosti: ostvarili su pobjedu u susretu kadeta, te bod u juniorskom duelu.

Juniori: FK Slavija – FK Baton (0:0)

U prvom poluvremenu gosti su bili opasniji i imali dvije kolosalne šanse poslije kikseva odbrane Slavije, kada su Ibrahimpašić i Gorušanović ostajali sami pred Vlačom. Prvi je šutirao preko gola, drugom je Vlačo izvrsnom paradom odbranio. Slavija je zaprijetila preko Koprivice kada je šutirao iznad prečke sa dvadesetak metara, te Furtulinim pokušajem slaloma kroz odbranu gdje je izblokiran.

U prvom minutu nastavka dvije odlične šanse za Slaviju. Forcan je dobro ubacio na peterac, Furtula visoko skače ali glavom gađa pored stative. Nedugo zatim Maksić izlazi sam na golmana Huskića koji dobro interveniše. Probao je i Koprivica sa ivice šesanesterca, još jednom je Huskić na visini zadatka.

Na drugoj strani istakao se Vlačo odbranivši šut sa distance, potom je bio uspješan i u situaciji jedan na jedan. Gosti pogađaju i prečku iz slobodnog udarca. Nespretna intervencija Radulovića umalo da završi iza Vlačinih leđa ali je čuvar mreže Slavije krajnjim naporom uspio da je skrene u korner.

Slavija pokušava iz slobodnjaka sa lijeve strane, lopta je išla na prvu stativu ali Vukmanović kasno reaguje.

Baton ima dobru priliku, šutira Turković, Vlačo brani nezgodan udarac. Odgovara Koprivica solo prodorom u šesnaesterac ali sa lošom završnicom. Do kraja Vlačo još jednom brani zicer i čuva svoju mrežu.

Slavija: Vlačo, Taušan, Pušara, Maksić, Vukmanović, Trifković, Koprivica, Furtula, Ristić, Forcan, Elez

Baton: Huskić, Arnautović, Kapetanović, Ibrahimpašić, Žunić, Kulovac, Ćosović, Hasagić, Gorušanović, Šišić, Spahović.

Kadeti: FK Slavija – FK Baton 0:2 (0:2)

Utakmica u kojoj su timovi bili ravnopravni, i u kojoj su dva trenutka nepažnje domaćih u prvom poluvremenu bila presudna da Baton odnese cijeli plijen. Oba gola su postignuta poslije prekida, strijelci su bili Faris Polovina u 9. i Edis Kožljak u 27. minutu.

Slavija: Kužet, Papaz, Lale, Đurić, Kujača (85. Toskić), Erbez, Andrić, Babalj (85. Stupar), Stojanović (78. Senić), Zupanc (85. Popović), Tešanović

Baton: Omerović, Koluder (57. El. Kožljak), Hadžiabdić, Mahmutović, Ed. Kožljak (75. Garibović) Bešović (57. Kulovac), Berberović (75. Rožajac), Trifunović (57. Radonja), Polovina (67. Selimbegović), Bublin (57. Babić), Dizdarević