U 9. kolu Omladinske lige BiH, grupa Centar 1, Famos je u Vojkovićima ugostio ekipu Igmana sa Ilidže. Gosti nose cijeli plijen poslije dvomeča, mada su (možda) diskutabilne sudijske odluke uticale na rezultat duel juniorskih selekcija. Sačekaćemo video snimak da se uvjerimo, na prvi pogled poništen je regularan gol Famosu.

Kadeti: FK Famos – FK Igman 0:6 (0:3)

Gosti su bili kvalitetniji tim i zasluženo dolaze do visokog trijumfa u ovom meču, uz dodatak da je sudija Gluho dozvoljavao nešto grublju igru. Po tri gola Igmana u oba poluvremena, u prvom su strijelci bili Sadiković (20.), Šahmanović (32.) i Salihagić (34.)

U nastavku Salihagić još jednom trese mrežu (59.) a u strijelce se upisuju i Ahmić (63.) i Subašić (71.).

Famos: Balić, Tomašević, Radovanović, Tomić (46. Leka), Simić, Močević (65. Majmunović), Knežević (59. Hrkalo), Remić, Samardžija, Trapara, Kovač

Igman: Ćesir (65. Divović), Zahirović, Vesnić, Kustura (70. Deševac), Sadiković (79. korkutović), Ahmić, Salkanović, Šahmanović (65. Papić), Subašić, Mašović, Salihagić (70. Behlulović)

Juniori: FK Famos – FK Igman 1:3 (1:1)

Odlično izdanje Famosa u prvom poluvremenu u kojem je imao incijativu i bio bolji tim na terenu. Nagrada za dobru igru stže u 20. minutu. Ančić se majstorskim lažnjakom oslobodio čuvara i asistirao Tomaševiću za vođstvo Famosa. Igman do izjednačenja stiže devet minuta kasnije. Poslije kornera Ćutahija ostaje sam na petercu i neometan glavom šalje loptu u mrežu. Imali su domaći kolosalnu šansu da ponovo povedu. Ančić je još jednom poslao dobru loptu, ovog puta za Buljevića, koji izlazi sam pred golmana ali šutira pored gola.

U nastavku je Igman bolje stajao na terenu i stvarao šanse, ali do gola stiže kada Bravo vuče loptu pored statične odbrane i pogađa za preokret. Dolazimo do spornog momenta u 78. minutu. Tomašević je primirio dugu loptu, petom asistira za Ančića koji pogađa mrežu, ali uz podignutu zastavicu pomoćnika Trklje. Utisak je da se radilo o pogrešnoj odluci, a da je direktno uticalo na rezultat pokazuje podatak da je Igman došao do trećeg gola minut kasnije kada Bravo postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Famos: Lakić, Mi. Vukadin, Ma. Vukadin, Tomašević, Gavrilović (78. Mrđa), Samouković, Vujadin, Ančić, Topalović (63. Mastilo), Buljević, Mičić

Igman: Čustović, Karić (58. Brković), Ćutahija, Musić (58. Šaljić), Kaltak, Pljevljak (70. Halilović),  Osmanagić (82. Rustempašić) Karamehić, Bostančić (82. Humić),  Bravo, Jonuz