Među prvim pričama SportEast-a bila je i ona o četiri golmana iz Istočnog Sarajeva koji brane u FK Željezničar, da su prvi čuvari mreže u svojim kategorijama, i da redovno dobijaju pozive za reprezentativne selekcije.

Poker asova

Dejan Trapara je najmlađi ali mu to nije smetalo da bude proglašen za najboljeg golmana na nedavno završenom turniru pionirskih reprezentacija kantonalnih saveza, održanom na Kupresu. Najzaslužniji je što je reprezentacija Kantona Sarajeva, za koji je nastupao, osvojila prvo mjesto.

Dejan Trapara

Danjel Stijepić je bio na meti nekoliko premijerligaša, a da interesovanje ima podlogu govori i podatak da je pozvan na ljetni kamp U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine u trening centru u Zenici od 26. do 29. jula.

Bajko

Sergej Bjelica je jedno vrijeme proveo u Belgiji na probama a trenutno trenira u srpskom superligašu Voždovcu. Za sada nije potpisao profesionalni ugovor ali vjerujemo da je i to blizu.

„Vožodovac je najjači, tvrdim”

Nikola Milićević je prošle sezone tražio minutažu na pozajmici u federalnom prvoligašu Bratstvu Gračanica. Sada je u ozbiljnim planovima Željezničara koji ne razmišlja o njegovom ponovnom slanju na kaljenje. Trenutno je drugi golman seniorskog tima sa Grbavice.

Nikola