Devetnaestogodišnji fudbaler došao je tiho na pripreme Famosa, strpljivo čekao šansu u prvenstvu i iskoristio je na najbolji mogući način.

Darko Hrkalo je imao u biografiji dobre nastupe u omladinskim selekcijama Željezničara i Sarajeva, nedovoljno i neuvjerljivo za seniorski fudbal. Ali nešto više od pola sata igre protiv Laktaša pokazalo se kao sasvim dovoljno da se na tribinama počne šaputati „Dobar ovaj mali”.

Osjetio je Darko Vojvodić vatru u nogama mladog defanzivca i poklonio mu mjesto startera u duelu sa BSK-om. Odužio mu se imenjak odličnom partijom u kojoj su se pošteno mučili zaustaviti defanzivci banjalučkog kluba. Sudija Maksimović je uspio jednom staviti rampu na njegov prodor prema golu, drugi put mu je ostalo samo da pokaže na centar.

Odličan protiv BSK-a

Da to nije bio samo jednokratni bljesak, Hrkalo je pokazao i u Vojkovićima protiv Slobode. Istrčao je kontru i završio pogotkom. Ovog puta na tribinama nije bilo šapata već gromoglasni aplauz.

Famos je ugrabio bisera koji je posvećen fudbalu, radi na sebi i talenat pokazuje na djelu. Treba dodati da je mladi ofanzivac nuđen i drugim klubovima u Istočnom Sarajevu, ali „stručnjaci” nisu prepoznali kvalitet. Kao i obično.

Naslovna fotografija: Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža