qrf

Bilo je potrebno bezbroj šansi i izgubljenih živaca da se isprati Famosov meč protiv Sutjeske. Dosadno prvo poluvrijeme sa dvije polušanse na obje strane, i onda totalna ofanziva Andalužana, promašaji i nesavladivi Pajević, čak i sa penala. Treba dodati i pomračenje, ne uma već neba, srećom blizu je bio kraj.

FK Famos – FK Sutjeska 1:0 (0:0)

Šta danas imamo na meniju? Specijalitet kuće: promašaji Famosovih igrača sa ivice kaznenog prostora, iz peterca, glavom, nogom, sa penala… salata ide uz svako jelo. Idemo redom:

Već smo pomenuli ništavno prvo poluvrijeme, nastavak bura. Prvo se okušao Ćeha i to makazicama. Pokušavaju sa distance Nakagaki i Novković, Pavlović ima dvije kapitalne šanse zaredom, ona druga kada je ostao sam na drugoj stativi koštala ga je da bude zamijenjen iako je i sam ušao u igru u drugom poluvremenu.

Ćehino prinudno prizemljenje nakon makazica

Idemo dalje. Bjeloš šalje loptu u sredinu, Nakagaki kasni, ne koriste Andalužani ni gužvu u petercu, promašuju loptu, sudsraju se. Blažić pronalazi Perovića ali ovaj promašuje, Bjeloš pokušava glavom.

Marković šutira sa dvadesetak metara i lopt pogađa nekog od odbrambenih igrača Sutjeske u ruku (čini nam se da je bio Ateljević) i sudija pokazuje na bijelu tačku. Cijele sezone imamo „šuhu” kada Perović izvodi penale ali to nismo pisali jer nam je favorit u svlačionici u Vojkovićima. Pajević mu lagano brani šut.

Pajević brani penal Peroviću

Sutjeska je prijetila iz kontri pa im je poništen gol, ofsajd je bio. Ili nije. Probao je Hadžibegović iz slobodnjaka…

A onda 90. minut i konačno gol! Odbila se lopta od nekog u gužvi pred golom Sutjeske, a preko gol linije je gura (čime, ne zna ni on sam) Danel Blažić. Za pobjedu, za bijeg od baraža! Poklopio se i rezultat u Prijedoru gdje je Rudar savladao Omarsku i Famos je i matematički osigurao prvoligaški status i naredne sezone.

Nekako je ušla

Famos: Rončević, Novković (72. Marković), Hadžibegović, Bjeloš (90. Minić), Babić, Nakagaki, Perović, Mitrašinović (Pavlović (72. Cicović), Tešanović (72. Lalović), Ćeha, Blažić

Sutjeska: Pajević, Jolović, Radović, Mojović, Milutinović, Mihajlović, Obrenović, Stanojević (62. Ristović), Vladičić (71. M. Ivanović) , Bonić, Ateljević