Više nego burna sedmica u timu iz Vojkovića rezultovala je „sječom knezova”. Poraz od Podrinja uručio je otkaz Drinjaku koji je rokadom postavljen za koordinatora omladinskih selekcija umjesto Stanića. Pobjeda protiv Slobode donekle je smirila duhove, barem kod navijača Famosa. U Novom Gradu i dalje komentarišu meč.

Imenovan je novi šef stručnog štaba koji poznaje klub, mentalitet i zahtjeve. Šešlija se po ubrzanom postupku morao upoznati sa onim čime raspolaže, spremiti ekipu za još jedan duel koji drži korak za opstanak. Rezovi u igračkom kadru su najavljeni mada ne vjerujemo da će iskusni strateg rizikovati na prvom meču koji vodi sa klupe. Tri boda su imperativ, breme natovareno od strane uprave jeste teško ali protivnik je, da parafraziramo Frganju, po mjeri.

Modriča je sa 12 gostovanja ove sezone osvojila samo 1 (slovima jedan) bod! U 11 poraza postigli su, vjerovali ili ne, DVA gola i primili 37. Posjednjeplasirani tim Prve lige je počeo sa nešto boljim igrama (nekako u finišu sezone uvijek prorade) i protiv uzdrmanog Famosa sigurno će tražiti svoju šansu.

FK Famos – FK Alfa Modriča

Srijeda, 16:30 – stadion „Branislav Lubura”