Famos – Mošćanica 1:0 (1:0)

Drinjak će večeras pred spavanje dosta razmišljati o „čarima” profesionalnog fudbala i dobacivanju sa tribina. Sama utakmica je ionako u sklopu priprema pa se greške (ako ih je uopšte bilo) mogu ispraviti.

Kada je SportEast u pitanju, iskreno, cilj je bio vidjeti eventualna pojačanja, dvojicu Karioka i štopera Jolovića.

Sama utakmica je počela onako kako ljubitelji fudbala i priželjkuju: golom. Već u drugom minutu iskusni lisac Kokot ne propušta poklon odbrambenog igrača koji je prekratko dodao loptu golmanu i pogađa mrežu. Niko tada nije vjerovao da će to biti i konačan rezultat meča.
A bilo je šansi za to. Udarci glavom Kokota i Jolovića, prečka Demirovića, šut Škrbe sa distance…

Famos danas bez Blažića

A sada se vraćamo na uvod ovog teksta. Lalović je na utakmicu, zbog obaveza, stigao na poluvremenu. Biće teško Famosu uskladiti smjene većine igrača koji su zaposleni, za treninge i utakmice. Zna to Drinjak, potražiće čarobnu formulu.

Lalović

Prozivke sa tribina upućene čovjeku koji srce i dušom radi u Famosu, pa čak i od pojedinaca koji su u upravi kluba, samo su oličenje sredine u kojoj živimo i gdje se malo cijeni trud.

Kada su Brazilci u pitanju, Patrisio koji je igrao na poziciji zadnjeg veznog je solidan igrač ali bode oči što ima potez više. U nekoliko situacija je previše odugovlačio sa dodavanjem. Omaleni Viktor je ofanzivniji, brz, ima onaj južnoamerički gen za loptu. Štoper Jolović pristojno odigrao za prvi nastup.

Fotografije: Vasilije Marković