Maksimu „Napad počinje od odbrane” u Famosu su nadogradili da odbrana zapravo čini napad. Kenan Hadžibegović je postigao tri gola u proljećnom dijelu sezone i izjednačio se sa vodećim na listi strijelaca Andalužana, Danelom Blažićem.

U utakmici koju Famos igra u subotu (15:30) protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, štoper s upečatljivom frizurom neće imati Škrbu pored sebe (zaradio crveni karton u Prijedoru) ali Drinjak se obezbjedio u defanzivi pa, zavisno od formacije, za prvu postavu konkurišu Marković, Ćeha i Drakul.

Foto: FK Rudar Prijedor

U Vojkoviće stiže konkurent u borbi za opstanak, ekipa koja je poput Famosa u prvoligaško društvo ušla administrativnim putem, i pobjeda Drinjakovog tima napravila bi lijepu zalihu bodova ispred tima iz Mrkonjić Grada (Famos je trenutno na 21 bodu, Sloboda ima 19) ali i trojca na začelju (Tekstilac, Podrinje i Modriča).

Osim Škrbe nema više suspendovanih, a motiv da se Slobodi revanšira za poraz (1:3) u jesenjem dijelu sezone je tu. Očekujemo još jedno u nizu asistensko popodne Perovića, borbenu sredinu i golove… ako ne napadača, tu su Hadžibegović i Ćeha.

Sloboda je na gostujućim terenima odigrala 11 utakmica. Dva puta su odnjeli cijeli plijen, imaju isto toliko remija, poraženi su sedam puta. Gol razlika 13:29 ali treba biti oprezan: na samo tri utakmice nisu postigli gol.