Nešto što je trebalo da bude prijateljski meč pretvorilo se u seriju oštrih startova (i to bez lopte) pa je sudija Došlo imao pune ruke posla. U jednom trenutku gosti su se povukli sa terena pa je mirisalo na prekid. Strasti su se nekako smirile pa smo gledali svih 90. minuta, ne baš lijepog fudbala. Dva igrača Čelika i jedan Famosa (Lazić) morali su i do hitne.

FK Famos – NK Čelik 2:0 (0:0)

Izveo je Vojvodić sastav najbliži „dobitnoj kombinaciji” za takmičarsku sezonu. Rončević na golu, trojac u zadnjoj liniji činili su Marković, Lazić i Abrego, na sredini Danilović i Tešanović, po bokovima Blažić i Perović, naprijed Stjepanović, Peart i Kuljanin.

Osim dva šuta u okvir gola sa obje strane, te pokušaja Abrega glavom poslije kornera, nismo vidjeli previše fudbalske ljepote. Agresivnih startova jesmo na pretek. Tako je u 26. minutu došlo do koškanja, petominutnog prekida i prijetnje da meč bude prekinut. Epilog su crveni kartoni Markoviću i Bronji. Timovi su ipak nastavili sa jedanaestoricm na terenu. U Famosu se Blažić se pomjerio na štopera dok je na njegovu poziciju uskočio (bukvalno iz autobusa) novo pojačanje Tiro.

U drugom poluvremenu Famos ima dobru priliku preko Lazića koji nakon prekida glavom šutira pored stative. Odmah slijedi odgovor Čelika ali šut Durmiša brani Rončević.

U 60. minutu Famos dolazi do vođstva. Peart je sjajno prvozao slalom kroz odbranu Čelika i šutirao, golman brani ali na odbijenu loptu stiže Kuljanin i šalje je u mrežu.

Uslijedio je ponovo period nervoze i nešto grubljih startova, a od fudbalskih stvari izdvajamo pokušaje Kuljanina te Škrbe sa distance.

U 80. minutu 2:0. Jedan od boljih aktera današnje utakmice Peart je centrirao, Vranešić hvata loptu i dobro šutira, golman uspjeva odbraniti ali Bjeloš dobro prati i prikucava je iz linije.

I onda najljepša nota Došlinog repertoara: kraj utakmice. Potrošili smo 90 minuta vremena, malo toga dobili.