Prije i tokom meča kontaktirali smo predsjednika i direktora Slavije, Ljubišu Ćosića i Vladimira Šarabu, da objasne abnormalno ponašanje gospodara svemira Stefana Stanića koji je demonstrativno precrtao novinara SportEast-a sa spiska akreditovanih lica koja mogu pratiti utakmicu. Nije problem u tri marke za utakmicu već o diskriminaciji koju pomenuta arogantna osoba vrši godinama prema svima koji nisu po njegovoj volji. Dogovoreni su sastanci za pokušaj dogovora, pesimizam je opravdan.

A Slavija umalo da ponovo prospe dvocifrenu prednost u finišu meča, Dušan Elez je srećom postigao poene za pobjedu i produžetak borbe za opstanak. Elez je ujedno bio i najefikasniji u redovima nebesko plavih sa 20 poena, jedino je još Damjanović imao dvocifreni učinak od 10 poena. Kod gostujuće ekipe Košanin je postigao 19, Alkić 13, Kovačević i Petojević po 10 poena.

OKK Slavija – KK Promo 73:72

(19:16, 26:15, 18:23, 10:18)

Odigrala je Slavija odlično drugu četvrtinu i obezbjedila dvocifrenu prednost koju je održavala do finiša meča. Ali ponavlja se još jednom pad u igri i gosti prave preokret 70:72 na tri sekunde do kraja. Dušan Elez je poslije time out-a trojkom donio pobjedu i ostavio Slaviju u igri za opstanak.

Slavija: Maran 8, Njegovanović 5, Tanksley 9, Jovanović 8, Damjanović 10, Sikiraš, Ilić 9, Obrenović, Elez 20, Pejičić, Krunić 4

Promo: Košanin 19, Punter 5, Alkić 13, Kovačević 10, Kueth 2, Imamović, Vasilevski 6, Petojević 10, Josipović 5, Haličević 2