„Provincijalizam je stanje uma, gdje se osoba usredočuje na pojedinačne male dijelove nekog predmeta debate, umjesto da razmotri taj predmet u kontekstu nečeg šireg”.

Nema na planeti mjesta, do ovog našeg, da je nekada bilo, bar blizu, grada i da su stanovnici imali neograničen pristup emancipaciji, kulturi, širenju vidika, a da su se (Bog zna kako i zašto) odmetnuli u primitivizam i nasilničko ponašanje prema neistomišljenicima.

Patrisio

Tekst o nesrećnim Brazilcima iz Famosa izazvao je opštu histeriju na lijevoj obali Željeznice pa je bilo i negodovanja ali i prijetnji, konkretno od osobe koja nema funkciju u klubu (brat mu je član UO) ali ponekad drži kišobran predsjedniku da ne pokisne. A zašto? Zbog istine. I to djelića horora koji su Karioke proživljavali. Ostatak nismo ni napisali iz poštovanja prema ljudima koji istinski vole Famos.

Viktor

Ispada na kraju da su Trapara i Papaz (koji je po običaju pisao light verziju) subverzivni elementi koji podrivaju rad FK Famosa i miniraju ga pred početak sezone, a oni koji pišu vulgarne komentare su heroji sela i kluba kojima treba podići spomenik za života pred stadionom. Možda još iritantniji su srceparajući komentari igrača koji je taj isti Famos napustio SMS porukom!

Moderna inkvizicija zbog svojih poltronskih interesa je krivac jer želi prikriti anomalije kluba umjesto da se angažuje i pomogne u rješavanju problema. Pri tome mislimo da je nedovoljno držati kišobran predsjedniku.

Vamos Famos!