U 12. kolu Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, možda dobijemo konačnog putnika u doigravanje za Prvu Ligu, a nastavlja i se borba za utješnu drugu poziciju.

FC Akademac – FC Radnički (subota, 15:30)

Trebinjci i pored solidne finansijske podloge za naše uslove, nisu se na parketu uspjeli domoći prve pozicije. Ostaje im imperativ osvajanje drugog mjesta da bi sezona dobila prelaznu ocjenu. Radnički može izgubiti protiv ravnopravnih rivala ali i srušiti izrazitog favorita. Kod njih nema predaje.

FC Glasinac – KMF LJubinje (subota, 18:00)

Blaugrana se životom bori da klub opstane pa su rezultati u drugom planu. Ipak, pobjeda je uvijek slasna pa vjerujemo da će Đera i ekipa ići na tri boda. Ljubinje je na začelju tabele, nemaju bodova na strani ali ne treba ih otpisati.

KMF Jahorina – KMF Kalinovik (subota, 21:00)

Paljani imaju priliku da dva kola prije kraja zacementiraju prvu poziciju i čekaju protivnika u baražu. U Pekiju su bez poraza. Kalinovik je podigao formu, konačno su kompletni i želja im je da pozitivnim rezultatima zaokruže prvenstvo.

KMF Medicinski Fakultet – KMF Tango (nedjelja, 19:00)

Fočaci su na sredini tabele, fizički jaka i borbena ekipa koja svih 40 minuta izgara na parketu. Igraju dva meča u tri dana pa je pitanje koliko će snage imati. Tango se dokopao druge pozicije u sezoni gdje je, poput Glasinca, prioritet bio spas kluba. Žele tu i ostati na kraju.