Dođite da zajedno vozimo bicikl – poruka je kojom biciklistički klub Foris poziva sve građane Istočnog Sarajeva da zajedno u nedelju 21. avgusta na lokaciji Amfiteatar „Beli Vuk” voze bicikl kroz predivnu netaknutu prirodu koja se nalazi „na dohvat pedale”, na teritoriji grada Istočno Sarajevo.

Oni koji smatraju da nisu fizički i kondiciono spremni da voze cijeli maraton, svakako mogu samostalno bicikl voziti prelijepom prirodom od sela Tvrdimići prema starom Pavlovcu. Ukoliko i nemaju svoj bicikl, mogu ga iznajmiti po veoma povoljnoj cijeni na lokaciji Amfieatar „Beli Vuk”.

Ko ne želi voziti bicikl može prošetati markiranim i uređenim planinskim stazama, obići neke od vidikovaca, prelijepih pogleda na divlji kanjon rijeke Kasidolke, te odmoriti u predivnom ambijentu i uživati u domaćim gastro specijalitetima restorana “Stari Bagrem” koji se nalazi na lokaciji Amfiteatar „Beli Vuk”, tačno 1000 metara iznad mora.

Ovogodišnji maraton održava dio je manifestacije “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu 2022“, koje provodi Opština Istočno Novo Sarajevo. Staza je brdsko planinska, makadamski put i šumska staza, krug u dužini od 31 km i ukupnog uspona od 850 m. Vozi se manje poznatim sjeverozapadnim dijelom planine Jahorina.

Maksimalnu podršku organizaciji i ove godine pružili su opština Istočno Novo Sarajevo, opština Pale, Grad Istočno Sarajevo, kao i Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo.

Prvi put se ovaj maraton vozio prošle godine, gdje su učešće uzeli biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije, Crne Gore. Čak je bio i jedan biciklista iz Austrije.